Nieuws:

De Reinpad Genk deelt op jaarlijkse familiedag

Op zondag 6 maart ging de jaarlijkse familiedag door in basisschool De Reinpad – Gelieren, Genk. Ecolife ging een kijkje nemen en zag dat er flink wat gedeeld werd in Genk: Verschillende acties die opgezet werden voor het  “ik deel”-project werden hier verder uitgewerkt en getoond aan de trotse mama’s, papa’s, broers, zussen en grootouders!

Zo werden de kinderen gevraagd om van thuis fruit mee te nemen. Dit werd verzameld in een grote mand en onder enthousiaste begeleiding van juffen Nancy, Kim en Dorien werden hier mooie fruitstokjes van gemaakt! De echte lekkerbekken goten hier een heerlijk laagje gesmolten chocolade over, chocolade die – net zoals het fruit – door de leerlingen zelf gedeeld werd! Of je nu zelf fruit en chocolade had meegenomen of niet, de fruitstokjes waren gratis en voor iedereen! De kinderen die zo’n stokje ineen hadden geknutseld en opgepeuzeld kregen allemaal een mooie “ik deel” sticker , want op delen mag je trots zijn!

Maar dat was niet het enige: oude afgedankte kleren, zomaar weggooien? Niet in de Reinpad! Onder begeleiding van juf Havana en Hanne werden leuke kussens gemaakt van deze kleren, die de kinderen zelf verzamelden. De kinderen knutselden naar believen om zo hun eigen droomkussen te bekomen en het resultaat mocht er wezen! Verder werd er op deze familiedag chocomelk geserveerd met de overschot aan chocolade en werd thee verkocht o.b.v. kruiden die de school samen met de leerlingen zelf hebben gekweekt. Aan delen absoluut niet te kort dus in Genk!